Modada “mutlaka uyulması gereken kurallar” diye bir liste olması komik değil mi? Sonuçta yılda iki kez değişen, her 10 yılda bir birbirini etkileyen dönemler var. Ama yine de çiğnemezseniz daha mantıklı oalcak birkaç kural var. Uygulamaya başlayın!

Çoğu moda kuralı artık birer kural olmaktan çok uzakta. Kabul edelim herkes beğenileri yönünde giyinmek konusunda çok özgür ve deneysel olmayı tercih ediyor. Dolayısıyla kalıplara sığmaya çalışmak zorunda değilsiniz. Yine de kocaman bir “ama” sizi bekliyor! Stil oyununa  1 – 0 avantajlı başlamak için bazı kurallara dikkat etmelisiniz.

Moda çekiminden fırlamış gibi görünmek için önce bu kurallara hakim olmanız gerektiğini unutmayın!

Ceketinizin Son Düğmesini İliklemeyin

Eğer bir cekette düğme varsa iliklenir değil mi? Stil sahibi olmak ve tabii ki hareket özgürlüğü için en alttaki düğmeyi pas geçebilirsiniz. Yeni nesil takım elbise ceketleri biraz daha vücuda oturduğu için tüm düğmeleri kapamak dikişleri tahrip edebileceği gibi pot görünümlere sebep olabilir.

Temizlik Konusunu Yanlış Anlamayın

Bir kere giydiğiniz gibi kıyafetlerinizi kirli sepetine atmanıza gerek yok. Eğer çok zahmetli ve terli bir gün geçirmediyseniz, iç çamaşırları haricindeki kıyafetlerinizi birkaç kez daha giyebilirsiniz. Bu durum özellikle takım elbiselerde geçerli. Çünkü kuru temizlemede kullanılan kimyasallar kıyafetinizin ömrünü kısaltabilir. Takım elbiselerinizi her kullanımdan sonra bir gün havalandırarak tekrar giyebilirsiniz.

Gömleği Yanlış Giyince Stil Doğru Olmaz

Gömleği pantolonun içine sıkıştırmak çocukluğunuzdan kalan bir alışkanlık olabilir ama her gömlek pantolon içine girmez, pantolonun içine giren her gömlek de şık bir görünümü garanti etmez. Önemli olan gömleğin tarzı ve etek ucu dikişi. Takım elbiseler için olan gömleklerin arkası genelde hareketi kolaylaştırmak için uzun olur. Denim gömleklerse genelde dışarıda kalır ve düz dikişli hazırlanır. Zaten gömleğinizi bütün gün belinize sokmaya çalışıyorsanız anlayın ki o gömlek pantolonun içinde olmak için üretilmemiş. Eğer polo tişört, bisiklet yaka ya da gömleklerin tümünü pantolonun içinde tutmak istiyorsanız, kemer kullanmaya çalışın.

Cila, Parlatmanktan Daha Fazlasıdır

İyi birkaç çift ayakkabıya yatırımı, bir erkeğin kendine yapacağı en büyük iyiliklerden biri. Tabii bu ayakkabıları çocuklarınıza miras bırakmayacaksınız ama o kadar uzun süre dayanıklı olabilmesi için bakımına da özen göstermelisiniz. İyi bir cila, derinin besini gibidir. Gözeneklere işle ve esnekliği korur. İki haftada bir ayakkabılarınızın ihtiyacı olan bakımı yapın.

Takım Elbiseye Uygun Çanta Seçin

Sırt çantası her şeyle gider ama takım elbiseyle asla! Tabii smart görünüme uygun sırt çantaları da var ama takım elbisenizin omzunda geri dönülmez hasarlar oluşturmak istemiyorsanız, risk almayın. Spor görünümlü evrak çantaları çok revaçta, birini seçebilirsiniz!